Meer over Sander en Flying Panda Training & Development

Flying Panda Training & Development

Het omarmen en benutten van de diversiteit in het team is cruciaal om als team naar grote hoogte te kunnen stijgen; een team op vleugels zo gezegd.

Denk daarbij aan diversiteit in persoonlijkheden, vaardigheden en meningen. Wanneer teamleden verstarren in hun gedrag geeftdatgedoein het team, achterblijvende resultaten en afnemend werkplezier. Weg is de flow en weg zijn de teamvleugels.

Een panda is van nature zwart en wit en wordt daarom in China vaak vergeleken met de optimale balans in yin en yang.  

In een playfulen veilige leeromgeving gaan de teamleden werken aan hun optimale balans tussen twee teamdoelen: watze willen bereiken en hoeze dat als team willen gaan doen.

Hierdoor gaan zij de diversiteit weer volledig gebruiken en krijgt het team weer vleugels op weg naar meer werkplezier en teamsucces.

Vandaar: Flying Panda.


Wie is Sander?

Naast mijn studie (BioFarmaceutische Wetenschappen in Leiden) neem ik ruim 20 jaar commerciële werkervaring mee, waarvan ruim 8 jaar als  leidinggevende op middelmanagement en directieniveau.

In die tijd heb ik een paar keer ervaren wat het is om met een team in een echte flow te werken. Wat een prachtige ervaring!

Het samenwerken leek als vanzelf te gaan en we hadden aan een half woord genoeg. Kon een teamlid even niet een bijdrage leveren omdat het andere werk de overhand nam, dan namen de andere teamleden dit over. Het team leek op een barbapapa op weg naar het doel, zo dynamisch.

Helaas heb ik, zowel als leidinggevende als teamlid, ook ervaren dat een team in een flow geen vanzelfsprekendheid is. Er bestaat helaas geen blauwdruk voor teamsucces. Wel kun je ervoor zorgen dat er aan randvoorwaarden wordt voldaan waardoor de kans op succes groter wordt.

Ik ben ervan overtuigd dat de juiste balans in het team ervoor kan zorgen dat het team boven zichzelf uitstijgt. Daarom heb ik Flying Panda Training & Development opgericht om teams te ondersteunen in het ontwikkelen van hun eigen vleugels.

Naast teamcoaching, geef ik teamtrainingen op specifieke skills en Lego® Serious Play® workshops op het gebied van teamontwikkeling en team evaluatie.

Nieuwsgierig naar mijn visie en aanpak? Klik hier

Wil je contact met me opnemen? Klik hier