Meer over Sander en Flying Panda Team Development

Flying Panda Team Development

Uit ervaring kan ik zeggen dat diversiteit aan meningen, ideeën en gedrag een team naar grote hoogte kan stuwen. Een team op vleugels zo gezegd.

Verstarren de teamleden in hun gedrag dan steekt zwart-wit denken, voelen en doen de kop op en kan er gedoe in het team ontstaan. Weg zijn dan de vleugels en weg de flow.

Een panda is van nature zwart en wit en wordt daarom in China vaak vergeleken met de optimale balans in yin en yang.

Door met het team te werken aan de optimale balans tussen de business doelstelling en de emotionele team doelstelling krijgt het team weer vleugels en kan het weer tot grote successen komen. Vandaar: Flying Panda

Wie is Sander?

Naast mijn studie (BioFarmaceutische Wetenschappen in Leiden) neem ik ruim 20 jaar marketing/sales/medische werkervaring mee, waarvan ruim 8 jaar als  leidinggevende op middel management en directieniveau.

In die tijd heb ik één keer ervaren wat het is om met een team in een echte flow te werken. Wat een prachtige ervaring!

Het samenwerken leek als vanzelf te gaan en we hadden aan een half woord genoeg. Kon een teamlid even niet een bijdrage leveren omdat het andere werk de overhand nam, dan namen de andere teamleden dit over. Het team leek op een barbapapa op weg naar het doel, zo dynamisch.

Helaas heb ik, zowel als leidinggevende als teamlid, ook ervaren dat een team in een flow geen vanzelfsprekendheid is. Gelukkig hoeft dat ook niet, zolang de business doelstelling en emotionele teamdoelstelling maar in balans zijn. Voor elk team ligt die balans weer anders. Er bestaan dan ook geen blauwdruk voor teamontwikkeling. Wel kun je ervoor zorgen dat er aan randvoorwaarden wordt voldaan waardoor de samenwerking wordt verbeterd en daardoor de kans op business succes groter.

Omdat ik ervan overtuigd ben dat de juiste balans in het team ervoor kan zorgen dat het team boven zichzelf uitstijgt heb ik Flying Panda Team Development opgericht om teams te ondersteunen in het ontwikkelen van hun eigen vleugels.