BLOGS EN VERHALEN

“Hoe gaat het nu écht met jou?” voor meer begrip, erkenning en werkgeluk

Je hebt van die films die een enorme indruk achterlaten, waardoor je er weken later nog over kan praten.  Voor mij is zo’n film Cast Away, die ik afgelopen zaterdag heb gezien.


Ik heb de hele film intens meegeleefd. Van de hoop die Chuck Noland (Tom Hanks) na de crash houdt om zijn verloofde weer te zien, tot de diepe gesprekken die hij voert met Wilson (de volleybal) en de hartverscheurende “WILSSSSOOOONNN!!!!!" wanneer Wilson wegdrijft. De hoop en de relatie tussen Wilson en Chuck zorgt ervoor dat Chuck het verblijf op het onbewoonde eiland overleeft.  


Deze film laat zien dat mensen sociale wezens zijn die verbinding met andere mensen nodig hebben om goed te functioneren, gelukkig te zijn en zelfs te overleven. Zeer eenzame mensen hebben zelfs de neiging om attributen (zoals bijvoorbeeld een volleybal) menselijke eigenschappen toe te dichten om zo toch een kameraadje te hebben om mee te praten.  


Wanneer mensen samenkomen en in gesprek gaan met elkaar schept dat een band. Er ontstaat inzicht in elkaar waardoor er wederzijds begrip voor elkaars situatie en meer vertrouwen komt. Een bijkomend voordeel is dat mensen die elkaar goed kennen doorgaans meer voor elkaar over hebben en eerder bereid zijn elkaar te steunen.


Bij teams werkt het verder door omdat daar een onderlinge afhankelijkheid meespeelt. Door elkaar goed te kennen en zo te weten wat er bij je teamleden speelt, kunnen de verantwoordelijkheden onderling verdeeld of overgenomen worden afhankelijk van de werkdruk en beschikbaarheid van teamleden. Dat voorkomt strijd en spanningen binnen het team. Tevens verkleint het de kans op ziekteverzuim en burn-out. Dit draagt weer bij aan het teamgevoel, het teamsucces en daarmee aan werkgeluk.


Hoe kun je elkaar beter leren kennen?

Je collega’s zie je vaker dan je buiten-werktijd-vrienden en soms zelfs vaker dan je partner. Toch ben je meer dan alleen je kantoor identiteit. Je hobby’s, je interesses en je ervaringen kleuren wie je bent en wat je doet.  Zo kan een strandwandeling op zondagmiddag met je partner ervoor zorgen dat je vrolijk en vol energie de week begint. Of kun je helemaal opleven als je kan vertellen over het opknappen van je oldtimer. Daarentegen kan een lange file die je eerste afspraak in de war schopt een zware stempel drukken op de rest van je werkdag.


Het is fijn als je hier met je collega’s over kan praten naast de spreadsheets, updates en businessplannen. Het creëert een band door betrokkenheid en interesse in elkaar. Dus haal eens een kop koffie (of thee) voor een collega, schuif aan en vraag hoe zijn of haar weekend is geweest. Of vraag eens met oprechte interesse hoe het gaat als hij of zij er moedeloos of gestrest uitziet.


Hoe kun je als team elkaar op een eenvoudige manier leren kennen, zonder dat het te zwaarmoedig wordt?

Een paar jaar geleden heb ik bij de kennismaking met mijn team iedereen een moodboard laten maken; een werkvorm waarbij je met afbeeldingen en stukken tekst uit tijdschriften een collage maakt die jou als persoon weerspiegelt.


De vragen die ik voor dit moodboard heb gebruikt, waren:

- wat kom jij brengen (input)?

- wat kom je halen (verwachtingen)?

- wat kunnen we als team nog leren?

- waar ben ik trots op bij dit team?   


De eerste reacties lieten zich raden: “we kennen elkaar”, “knippen en plakken is kinderachtig” en “we hebben nog een heleboel acties die we moeten afronden”. Ondanks de bezwaren, waren alle teamleden binnen 5 minuten druk met elkaar in gesprek over bovenstaande onderwerpen voor het moodboard. Er werd druk gezocht naar passende afbeeldingen voor bij het eigen verhaal of die van collega’s, er werd gelachen en bij de presentatie van moodboords werd ademloos geluisterd naar het persoonlijk verhaal van de collega.


In nog geen 2 ½ uur hebben we, in een ontspannen sfeer, elkaar beter leren kennen en zo een vliegende start als team gemaakt. Vanaf dat moment werd er over persoonlijke zaken van het moodboord gesproken, maakten de teamleden makkelijker gebruik van elkaars kracht (wat kom je brengen?) en was er meer begrip wanneer een collega bijvoorbeeld niet aanwezig kon zijn bij een overleg. Het was de tijdsinvestering dan ook zeker waard.

Mocht je interesse hebben in de template met leidraad die je voor zo’n werkvorm kan gebruiken dan kun je mijn kennismakingscanvas vinden op mijn website: www.flyingpanda.nl/downloads


Maar houd altijd in gedachte: als je een collega beter wilt leren kennen, doe het met oprechte interesse. Dan zul je ontdekken:

‘Een van de mooiste dingen van tijd doorbrengen met mensen die anders zijn dan jij, is dat je ontdekt hoeveel je gemeenschappelijk hebt.’

Ook te vinden op LinkedIn