BLOGS EN VERHALEN

Wat is jouw invloed op de motivatie van je teamleden? De fabel van de mier.

De mier kwam alle dagen te vroeg op het werk en begon onmiddellijk te werken; zij was productief en zeer tevreden.

Haar baas, een leeuw, was verbaasd dat de mier werkte zonder toezicht. Hij dacht: als zij zoveel presteert zonder supervisie, zou ze dan nog meer presteren onder permanent toezicht? Hij wierf een kakkerlak die een grote deskundigheid had in het superviseren en die prachtige rapporten kon opstellen.

De eerste maatregel die de kakkerlak nam was een prikklok plaatsen om het komen en gaan van de mier te registreren. Vervolgens had de kakkerlak een secretaresse nodig en een spin om het archief te beheren en de telefoongesprekken te controleren.

De leeuw was zeer tevreden over de rapporten van de kakkerlak en vroeg hem bovendien de productie in een grafiek te zetten. Het is toen dat de kakkerlak een computer en een laserprinter aanschafte en een vlieg aanwierf om de informatica te beheren.

De mier, kortgeleden nog productief en stralend, werd wanhopig van die berg papier en van al die vergaderingen die haar tijd opslorpten!

De leeuw vond dat het tijd werd om op de werkplaats van de mier een sectorverantwoordelijke aan te stellen. Deze post werd toevertrouwd aan een krekel die, om te begonnen, een ergonomische stoel aankocht voor zijn kantoor en vast tapijt liet plaatsen. Deze nieuwe verantwoordelijke had ook een computer nodig en een assistente.

Op dit ogenblik kon de mier er niet meer om lachen en zij maakte zich iedere dag kwader en kwader.

Het is toen dat de krekel zijn baas, de leeuw, ervan overtuigde dat een studie van de werksfeer absoluut noodzakelijk werd. Na de werklasten te hebben bestudeerd stelde de leeuw vast dat de dienst waar de mier werkte niet meer zo productief was als vroeger.

Hij wierf een uil aan, die bekend stond als een vermaard en eersteklas raadgever, om een audit te doen en een oplossing voor te stellen. De uil liep drie maanden rond in de kantoren en stelde een enorm dik rapport op met als besluit: er is te veel vast personeel in deze onderneming. En raad eens wie de leeuw het eerst ontsloeg?

De mier natuurlijk want: “Zij gaf blijk van een gebrek aan motivatie en had een houding die tot conflicten leidde”.*


Zo aan het einde van het jaar is deze fabel een mooie aanleiding voor een reflectiemoment: Wat is nou mijn invloed op de motivatie van mijn teamleden? Je kunt daar natuurlijk zelf over na gaan denken, maar waarom zou je het je teamleden niet vragen? Sluit het jaar met je team of afdeling informeel af en stel elkaar daarbij de volgende vragen:

- Welke activiteiten die wij dagelijks uitvoeren dragen echt bij aan het teamsucces? Welke kunnen we (en moeten we daarom) stoppen?

- Wat zijn jouw energieverslinders en waar krijg jij energie van?

- Wat heb jij nodig heeft om te kunnen schitteren in 2019?


Door inzicht en begrip in elkaars drijfveren, passie en kracht en daar vervolgens op te acteren, draag je positief bij aan de intrinsieke motivatie, een sterkere organisatie en het bereiken van de teamdoelen. En dat zijn natuurlijk mooie redenen om je teamleden écht beter te leren kennen.

Zou je zo’n informeel samenzijn op een creatieve manier willen invullen, zodat je met je team of afdeling een vliegende start kan maken in 2019, neem dan contact met me op.

*Bron: onbekend. Note: de karakters in deze fabel zijn fictief. Iedere gelijkenis met collega’s of situaties in een zakelijke omgeving berust op zuiver toeval.  

Ook te vinden op LinkedIn