BLOGS EN VERHALEN

Hoe ook jouw team met Lego® Serious Play® kan bouwen aan meer teamsucces.

Is het je wel eens opgevallen dat de bekende 80/20 regel ook bij teammeetings geldt: 20% van de deelnemers is 80% van de tijd aan het woord?


Tijdens een meeting zijn de extraverte, dominante en assertieve deelnemers aan het woord en bepalen daarmee ook de uitkomst van de meeting. En dat terwijl ieders betrokkenheid en bijdrage van groot belang is voor het draagvlak van de uitkomst en daarmee voor het teamsucces.  Dat geldt voor meetings in het algemeen maar zeker bij meetings waarbij de teamstrategie of een afdelingsvisie moet worden vormgegeven of de teamidentiteit met elkaar wordt bepaald.

Een meeting is een samenkomst van verschillende persoonlijkheden en leerstijlen. Denk hierbij aan introverte en extraverte teamleden, aan actie gerichte teamleden tot mensgericht teamleden en van teamleden die beeldend denken, verbaal zijn of leren door doen.

Hoe verhoog je de energie, de creativiteit en de betrokkenheid van die verschillende persoonlijkheden die aanwezig zijn bij een meeting? Hoe krijg je het beste resultaat uit zo'n sessie? Met Lego Serious Play!


Het verschil tussen spelen met Lego en Lego Serious Play

Dat het verschil tussen spelen met Lego en Lego Serious Play is niet altijd even duidelijk is, blijkt als ik luister naar de reacties die ik de afgelopen periode heb gehoord:

Lego dat is toch voor kinderen? Kinderspeelgoed dat mijn team verder brengt? Ik heb al eens iets gedaan met Lego tijdens een teambuildingsdag, moesten we met zijn allen een brug bouwen.

Hieronder vind je in het kort de verschillen tussen spelen met Lego en bouwen met behulp van de Lego Serious Play methodiek.

Lego prikkelt de verbeeldingskracht, creativiteit en ontwikkeling. Wanneer je speelt met Lego, dan bouw je vaak de zichtbare & tastbare wereld (bv een huis, een brug, een auto).

Lego Serious Play combineert Lego met een heldere structuur en een duidelijk proces tot een krachtige business tool. De meerwaarde van Lego Serious Play zit in het bouwen van conceptuele beelden, het delen van de verhalen die bij de beelden horen door het gebruik van metaforen en dat vervolgens vastleggen. Met Lego Serious Play raak je op een andere manier met elkaar in gesprek.

Door deze 3 aspecten (beelden bouwen, verhalen vertellen door gebruik te maken van metaforen en het vastleggen) wordt iedere deelnemer aangesproken op zijn of haar preferente manier van werken, leren en verwerken en daardoor actief betrokken bij de meeting. Hierdoor helpt Lego Serious Play bij het aanpakken van uitdagingen waarbij de input van verschillende mensen nodig is.


Hoe kan Lego Serious Play mijn team dan verder helpen?

Weten waar je als team voor staat, wat je wil bereiken en hoe je dat wil gaan doen zijn enorm belangrijk voor het succes van een team.

Mijn ervaring is dat een team enorm geholpen kan worden door gezamenlijk de team identiteit te bepalen met Lego Serious Play. Denk daarbij aan antwoorden op vragen als:


  • Wie zijn wij, waar zijn we goed in en waar liggen onze uitdagingen?
  • Wat zijn onze doelen en wat is onze teamvisie?
  • Wat zijn onze teamwaarden en hoe laten we dat zien?
  • Welk gedrag hoort bij onze teamwaarden?


Met Lego Serious Play bouw je met je team aan jullie gezamenlijke verhaal. Het team creëert een eigen beeldtaal in een veilige omgeving waarbij ieders input gehoord en gezien wordt en iedereen evenveel invloed heeft op het eindresultaat.

Zoals een deelnemer van een van mijn workshops teruggaf: “Wij hebben met ons team door te bouwen een aantal kritische elementen geraakt, waarvan ik weet dat die op een andere manier niet zo scherp naar voren waren gekomen.

Teamwerk is mensenwerken en daarbij hoort samen werken aan een teamidentiteit zeker bij. Het wordt nog wel eens vergeten, maar een met elkaar vormgegeven teamidentiteit biedt een degelijke basis voor teamsucces.

Ook te vinden op LinkedIn